Nastavni kadar

Nastavni kadar

Nastavni kadar u Progress Centru čine visokoobrazovani i kvalificirani profesori sa iskustvom, koji svoje znanje nesebično prenose polaznicima naših kurseva. Predstavljamo Vam naše angažovane profesore:

 

Engleski jezik:

 

Prof. Emina Grabus

-rođena 19.8.1987. u Travniku. Osnovno obrazovanje završila u osnovnoj školi ‘’Han-Bila’’ Travnik, a potom srednje obrazovanje završava u Filološkoj gimnaziji u Travniku. Studij engleskoga jezika i književnosti uspješno privela kraju 2011. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Profesor engleskoga jezika i književnosti u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, a u Progress Centru zaposlena od 2013. godine kao predavač na kursu engleskoga jezika. 

Prof. Aida Indžić

-rođena je u Zenici 15.02.1984. god. Osnovnu školu završila u Novom Travniku, 1999.god. Školovanje nastavlja u Općoj gimnaziji u Travniku. Nakon okončanog srednjoškolskog obrazovanja, 2003.god. upisuje Fakultet engleskog jezika i književnosti na Pedagoškom fakultetu u Zenici, na kojem je kao redovan student diplomirala akademske 2007/08. godine te stiče zvanje diplomiranog profesora engleskog jezika i književnosti. Još za vrijeme studija volontirala je kao nastavnik i predavač engleskog jezika u dvije nevladine organizacije locirane u Zenici-"Domu Mladih" (Kursevi za djecu) te uglednoj švedskoj organizaciji "ABF" (Kursevi za odrasle), te osnovala katedru engleskog jezika u Udruženju građana za kulturu i obrazovanje „Progress centar“ u Travniku 2009.god, gdje je od tada obavljala funkciju predavača engleskog jezika raznim dobnim skupinama polaznika kurseva engleskog jezika. Od 2008. godine u radnom odnosu u „Mješovitoj srednjoj školi“ Novi Travnik, položila stručni ispit u novembru 2009. god. kao i uspješno okončala EU-VET 3 školu.

 

Njemački jezik:

Prof. Aida Kaniža

-rođena 2.februara 1984. godine u Jajcu, a osnovno obrazovanje je završila u Hrvatskoj i Njemačkoj. Srednju školu završila u Bugojnu, gimnazija ''Mahmut Bušatlija''. Zvanje profesorice njemačkoga jezika i književnosti stekla na Pedagoškom fakultetu u Zenici 2010.godine. Predavač u ''Progress Centru'' Travnik od 2010. godine do danas. Aktivna kao volonter u nevladinim organizacijama i humanitarnim udruženjima. 

 

Arapski jezik: 

 

Prof. Mahmoud Al-Zawahreh

-rođen u Jordanu 11.februara 1965. godine. Spoljni saradnik u ''Progress centru'' Travnik, a profesor je konverzacije arapskoga jezika. Živi i radi u Bugojnu. 

Prof. Abdulkadir Indžić

-rođen u Travniku 22.12.1979. godine. Nakon završene osnovne škole u Travniku, 1994.godine, prelazi u Ujedinjene Arapske Emirate gdje završava Institut arapskih znanosti u sjevernoj pokrajini Ras Al-Khaimah. Nakon okončanog srednjoškolskog obrazovanja upisuje Fakultet arapskoga jezika i književnosti na Univerzitetu Al-Imam Muhammed bin Saud, na kojem kao redovan student diplomira 2004. godine. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu nostrificira diplomu i stiče zvanje profesora arapskog jezika i književnosti. Svršenik IPF-a u Bihaću, Odsjek religijske pedagogije. 

Mr. Senad Ćeman

-rođen 1971. godine u Tešnju. Magistar šerijatskog prava i trenutno je zaposlen kao profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu. Obnaša dužnost direktora Centra za lično i profesionalno usavršavanje u Sarajevu. U ''Progress centru'' je spoljni saradnik na kursu arapskoga jezika. 

Dr. Hamid Indžić

 -rođen u Travniku 30. novembra 1971. godine. Osnovno obrazovanje završio u Travniku, a srednju školu u Sarajevu (Gazi Husrev-begova medresa). U Rijadu savladava arapski jezik na Institutu za arapski jezik pri Univerzitetu kralja Sauda. Fakultet šerijatskog prava završava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Doktor nauka iz oblasti šerijatskog prava, a redovno zaposlen u EIPM. 

 

Mr. Salih Indžić

-rođen 24.3.1974. u Travniku, gdje je završio osnovno obrazovanje, a u Sarajevu završava Gazi Husrev-begovu medresu. Fakultetsko obrazovanje je stekao u Medini, Kraljevini Saudijskoj Arabiji, a trenutno je na doktorskom studiju na FIN-u u Sarajevu. U Bugojnu radio kao dugogodišnji imam i hatib u Centru Princeze Dževhere, a trenutno obnaša dužnost glavnog imama MIZ Travnik. Stalni sudski tumač za arapski jezik pri Federalnom ministarstvu pravde od 1999. godine.

Turski jezik:

Prof. Almen Šabanović

-rođen 24.08.1986. godine u Zenici. Nakon uspješno završenog osnovnog obrazovanja u školi “Meša Selimović” Zenica, srednje obrazovanje nastavlja na Sarajevo Koledžu, gdje se prvi put susreće sa turskim jezikom. Posljednju godinu i po srednjeg obrazovanja nastavlja u “Općoj gimnaziji”, sada ''I gimnazija'' Zenica, gdje i maturira. 2005.godine položeni prijemni ispit na Pedagoškom fakultetu, odsjek za turski jezik i književnost, gdje određuje zanimanje i kasniju profesiju. 2010.godine nakon stečene diplome, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici, odsjek turski jezik i književnost, postaje diplomirani turkolog. U toku samog školovanja, 2008.godine, uspješno je priveo kraju ljetnu školu turskog jezika za strance u Ankari na TOBB Univerzitetu u istoimenom gradu. Zatim slijedi 2010. i 2014.godina gdje na usavršavanju turskog jezika u Ankari stječe diplome prestižnog TÖMER kursa za strance na Ankara i Gazitepe Univerzitetu. Od 2013.godine radi kao nastavnik u osnovnom obrazovanju, gdje predaje turski jezik od VI do IX razreda kao drugi izborni strani jezik.

 

Pronađite nas na facebook-u